Letsbake

Din guide till glutenfri bakning!

Om mig

Jag har alltid gillat att baka. Min historia börjar redan i köket med mamma, mormor och farmor när jag var liten. Jag brukade stå på en stol bredvid mamma när hon bakade och lagade mat i vårt kök. Vid jul och alla andra högtider brukade vi samlas och baka tillsammans – min moster, mamma, farmor, mormor och jag. Det var ljuvligt, och jag tror att mitt intresse för bakning, dofter och smaker kommer från dessa tillfällen – till vardags och till högtider.

Desto äldre jag blev, desto mer började jag att baka själv och tillsammans med kompisar. I mellanstadiet hade min mamma ofta frysen full av muffins och kladdkakor som jag och mina kompisar bakat.

Livet rullade på och år 2012 träffade jag en underbar man, och vi gifte oss även år 2014. Inte sent därefter, år 2015, kom vårt första barn till världen och jag var hemma på föräldraledighet. Mitt i stöket väcktes lusten att börja baka igen, så mina dagar fylldes av barnaktiviteter och bakning. År 2016 kom vårt andra barn och jag kom att vara hemma på föräldraledighet i tre år – det var ett av de bästa besluten jag tagit! Jag hade kommit att älska att baka igen – testa och experimentera med olika smakkombinationer. Jag bjöd över vänner och grannar att äta upp alla bakverk, för min frys var ständig full… jag behövde mer plats i frysen!

År 2018 började jag att jobba på fulltid igen, men en utmattning kom smygandes och i slutet av år 2018 hade jag blivit sjukskriven på heltid för utmattningssyndrom. Där och då var det tungt, men passionen för bakning och att skapa var rent terapeutisk och det fick mig också att successivt må bättre. En bit in i min sjukskrivning upptäckte jag även att jag inte tål gluten alls längre, vilket utgjorde grunden för denna blogg – bara glutenfria recept.

Så småningom om började jag få beställningar på bakverk från vänner och familj och jag upptäckte att det är ren njutning när andra genuint älskar det jag skapar.

På min blogg kommer ni att få ta del av både klassiska bakverk, bröd, godis och nya smakkombinationer – och bara glutenfria och laktosfria recept!