Gör dina egna marshmallows! Här i en variant där de är vända i florsocker och hallon – ljuvligt goda! Att göra sina egna marshmallows är inte så svårt som man kanske kan tro, det är dock bra att ha en digital termometer nära till hands vid kokningen av massan.
Så sätt igång att testa dessa ljuvliga godsaker – vad väntar du på!

Ingredienser:

8 st gelatinblad
2 dl socker
1 dl honung
2 dl vatten
1 dl florsocker
1 dl potatismjöl
1 dl frystorkade hallon, smulade
Vaniljextrakt att smaksätta marshmallows med

Gör så här:

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
  2. Blanda socker, honung och vatten i en kastrull och koka till 112 grader, tillsätt gelatinbladen och smaksätt med vaniljessens/vaniljextrakt och vispa upp på full hastighet tills det går att spritsa massan. Smeten kommer att likna hårdvispad, mjuk maräng när den är redo att spritsas.
  3. Smula de frystorkade hallonen och blanda samman med florsocker med potatismjöl. Sikta ett lager på bakplåtspapper, spritsa marshmallows som toppar och sikta sedan på mer av florsockerblandningen på.
  4. Låt torka i minst 6 timmar. Vänd sedan dina nygjorda marshmallows i florsocker och sikta av det som är överflödigt.

Trevlig fikastund!