En riktig favorit är de köpta morotsbröden man kan köpa i den glutenfria frysen. Här är ett recept på hemmagjorda, glutenfria morotsbröd!

Ingredienser

500 g glutenfri mjölmix, ljus
30 g pofiber
300 kallt vatten
50 g torrjäst
6 g salt
45 g matolja, neutral
270 g morötter, finrivna

Gör så här

Sött ugnen på 230 grader, över – och undervärme.
Blanda jäst med en del mjöl och låt vila 15 minuter. Blanda sedan alla ingredienser i ca. 5 minuter, med degkrok i köksmaskin eller med degkrokar med en elvisp, tills degen blivit fin och knådbar.

Mät upp bitar om 105 g och forma till rektangulära bröd. Pudra med glutenfritt mjöl och låt jäsa under under bakduk i ca. 30 minuter, tills degen rest sig ca. 1/3.

Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 minuter, tills de fått fin färg.