Min favoritglass – all time high!

Ingredienser:

90 g strösocker
100 g majsmjöl
75 g potatismjöl
1 msk pofiber
5 g vaniljsocker
12 g kakao
5 g bakpulver
100 g kylskåpskallt smör
1 st äggvita
Vaniljglass

Gör så här:

Blanda socker, majsmjöl, potatismjöl, pofiber, vaniljsocker, kakao, bakpulver och smör till en smulig massa (jag använder alltid matberedaren, men det går naturligtvis att blanda för hand också). Tillsätt äggvitan och arbeta snabbt ihop till en deg i matberedaren eller för hand. Lägg degen i kylen ca 30 minuter. 

Sätt ugnen på 200°C.

Kavla ut chokladmördegen till ca 0,5 cm tjock och ta ut lagom stora rektanglar (eller annan form!). Lägg på plåtar och grädda i mitten av ugnen 7–10 minuter. Låt svalna helt.

Ställ fram vaniljglassen en stund så att den mjuknar och blir bredbar. Bred ut glassen, ca 1 cm tjock, på en bricka och ställ in i frysen igen. När den fryst – ta ut rektanglar lika stora som chokladkexen och sätt två stycken kex på varsin sida om glassen. Förvara inslagna, eller i frystålig låda!