Jag älskar Oreos! De är perfekta till allt mellan bottnar och fyllningar till att bara äta som de är.
Pst! Passa på att göra dubbel sats av mördegen, de kommer att ta slut snabbt!

Ingredienser:

Mördeg
90 g strösocker
100 g majsmjöl
75 g potatismjöl
1 msk pofiber
5 g vaniljsocker
12 g kakao
5 g bakpulver
100 g kylskåpskallt smör
1 st äggvita

Fyllning
115 g smör, mjukt och rumstempererat
140 g florsocker
15 g vaniljsocker

Gör så här:

Mördeg
Blanda socker, majsmjöl, potatismjöl, pofiber, vaniljsocker, kakao, bakpulver och smör till en smulig massa (jag använder alltid matberedaren, men det går naturligtvis att blanda för hand också). Tillsätt äggvitan och arbeta snabbt ihop till en deg i matberedaren eller för hand. Lägg degen i kylen ca 30 minuter. 

Sätt ugnen på 200°C.

Kavla ut chokladmördegen till ca 0,5 cm tjock och ta ut cirklar med ett mått om ca 2,5 – 3 cm i diameter. Lägg på plåtar och grädda i mitten av ugnen 7–10 minuter. Låt svalna helt!

Fyllning
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp i en bunke. Det tar en stund och fyllningen blir först smulig innan den blir krämig.

Bred eller spritsa ut fyllning på hälften av kakorna och tryck sedan dit en annan kaka som ett lock.

Förvara kakorna i lufttät burk i kylskåpet eller servera direkt.