Älskar du choklad så bara måste du prova denna franska chokladkaka! Oemotståndligt saftig och går att variera i oändliga varianter! Servera med smaksatt grädde

Ingredienser

250 g ägg
200 g muscovadosocker
120 g mörk kvalitetschoklad 70%
100 g smör, smält
120 g vetemjöl, glutenfri mix
7 g bakpulver
90 g mandelmjöl
25 g kakao
120 g vispgrädde

Gör så här:

Kom ihåg att bakning är kemi! Lättast är att ställa en bunke på en hushållsvåg och nollställa mätaren efter varje ingrediens. Kom även ihåg att ha vågen inställd på gram. 

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop ägg tillsammans med muscovadosocker. Smält chokladen, och smält smöret, i olika kastruller, så att du har dem förberedda.
3. Mät upp vetemjöl, bakpulver, mandelmjöl och kakaopulver i en egen skål och skikta över äggblandningen.Vispa ordentligt för att ta bort klumparna.
4. Häll i vispgrädde och det smälta smöret i smeten. Vispa ordentligt till ett slät smet.
5. Häll i den smälta chokladen och rör med en slickepott till chokladen har blandas ordentligt med smeten.
6. Klä en avlång form med bakplåtspapper och fyll cirka 1/2 av formen med smet.
7. Grädda i ugn i cirka en timme. Kom ihåg att många ugnar är olika, så kontrollera med en potatissticka ifall kakan är klar. Stickan ska vara ren, då är kakan klar.