Jag hittade ett gammalt recept på bananbröd som jag modifierade lite till ett glutenfritt bröd.

Ingredienser
2 stycken mogna bananer
1 dl torkade blåbär
2 dl havregryn, glutenfria
2 dl mandelmjöl
2 dl rismjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2½ dl naturell yoghurt 4%, laktosfri

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en brödform med att lägga i ett bakplåtspapper. Man kan även smörja och bröa formen med kokosfett/glutenfritt mjöl, om man hellre vill det.

Skala och mosa bananerna. Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt sedan bananer samt yoghurt. Blanda samman allt och fördela ut i brödformen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 40 minuter, beroende på din ugn. Ta ut formen och låt svalna under bakduk. När brödet svalnat något, lyft ur det ur formen och låt svalna helt under bakduk.

Skär brödet i skivor och frys in, så har du färskt bröd varje gång!