Världens godaste rabarbersaft – mormors recept

Det här receptet är världens godaste recept på rabarbersaft! Jag har smakat många olika recept på rabarbersaft men inget slår mormors rabarbersaft. Tricket är att det får stå och dra i kylen i 24 timmar, tillsammans med citronskivor och citronsyra, vilket drar ut smaken och färgen ur rabarbern. Tänk därför på att använda så många röda rabarber som möjligt, för att få den mörkröda färgen!

Ingredienser

1 ½ kg rabarber
2 st citroner
30 g citronsyra
2 L vatten
1 kg socker

Gör så här

Skär rabarbern i bitar, ca 2 cm breda. Skiva citronerna och lägg samman med rabarberbitarna i en stor skål som får plats i ditt kylskåp.

Koka vattnet och häll över rabarberbitarna och citronerna. Ha i citronsyra och rör om.

Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylskåp i 24 timmar.

Nästa dag: Sila blandningen och rör sedan i sockret. Koka upp under omrörning och koka sedan samman i 5 minuter. Saften kommer att skummas, ta bort detta med sked.

Häll upp saften i flaskor och försvara i kylskåp. Saften går även utmärkt att frysa in!