För ett tag sedan när jag frostade ur vår frys (Inte så ofta… så heja!), så hittade jag 2,6 kg röda krusbär och hade inte en aning vad ag skulle göra med dem… Jag hade gjort en god paj på dem tidigare, så efter lite googling blev det rödkrusbärssaft! Jag utgick från min mormors oöverträffliga recept.

Se recept på rabarbersaft här

Ingredienser:

2,6 kg röda krusbär
3,5 st citroner, ekologiska
52 g citronsyra
3,5 L vatten
1,73 kg strösocker

Gör så här:

Lägg krusbären i en stor värmetålig skål. Skiva citronerna och lägg samman med krusbären. Dubbelkolla innan att den får plats i ditt kylskåp!

Koka vattnet och häll över krusbären och citronerna. Ha i citronsyra och rör om.

Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylskåp i 24 timmar.

Nästa dag: Sila blandningen och rör sedan i sockret. Koka upp under omrörning och koka sedan samman i 5 minuter. Sockret ska löses upp helt. Häll upp saften i flaskor och försvara i kylskåp.

TIPS! Saften går även utmärkt att frysa in! Frys in i flaskor om 0,5 L, kom ihåg att inte fylla flaskorna helt då vätskan expanderar när den fryses.

TIPS! Tomma, urdiskade sirapsflaskor går utmärkt att frysa in i!

Share this Post