Hemgjort är alltid godast – eller hur? Min rabarbersylt blev precis så söt och syrlig som jag ville ha den – prova själv!

Lägg sylten som ett mellanlager i en tårta med hemgjord vaniljsås och jordgubbssylt… Syran från rabarberna och sötman från jordgubbarna är en given kombination!

Ingredienser

450 g rabarber, fint skurna
30 g citronsaft (saften från ca. 1 citron)
180 g syltsocker med pektin
8 g vaniljpasta

Gör så här

Skala och skär rabarberstängerna fint och tunt, så att sylten inte får för stora bitar när det kokat ner.

Pressa citronen. I en elektrisk citruspress får du ut mest citronsaft, totalt ska du få ut 30 g (ca. 2 msk).

Lägg rabarberna i en kastrull tillsammans med citronsaft, syltsocker och vaniljpasta. Sätt spisplattan på låg värme tills rabarbern avger vätska – då kan du höja värmen och låta koka i 10 minuter. Rör om kontinuerligt i blandningen.

Ta av kastrullen från plattan och låt svalna. Förvara i tättslutande burk i kylskåp eller frys in!

Share this Post