Detta är mitt bästa recept på smulpaj!

Jag börjar bli så sugen på alla frukter, bär och grönsaker som kommer upp nu när vi närmar oss sommar och slog till på en rabarberpaj med kolasmultäcke till eftermiddagsfikat med svärföräldrarna

Ingredienser:

Fyllning:
1 L fint skuren rababer
8 g maizena eller potatismjöl
45 g rårörsocker

Deg:
120 g smör, rumsvarmt
120 g Glutenfri mjölmix, Leilas blå
60 g havregryn, rent
150 g rårörsocker
70 g ljus sirap
2 salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader. Tärna smöret och låt bli rumsvarmt.

Blanda allt till fyllningen och fördela i en pajform.

Blanda smuldegen med fingrarna och fördela jämt över rabarbern.

Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter, tills gyllene. Passa att det inte bränns.

Servera med gammeldags vanljglass!

Share this Post