Detta bröd är ett perfekt bröd för när man bara vill ha ett sådant där gott, mjukt och färskt ljust matbröd!

Tips! I stället för att baka ut till bitar att vända i mjöl – platta ut dem till tekakor i stället!

Ingredienser

50 g smält smör
500 g mjölk
50 g färsk jäst
9 g salt
15 g strösocker
210 g rismjöl
60 g kikärtsmjöl
455 g mjölmix, Leilas blå
5 g xantangummi

Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt svalna tills fingervarmt.
Rör ut jästen tillsammans med degvätskan. Tillsätt salt, socker och mjölk.
Arbeta degen tills den är smidig, helst med en degkrok med hjälp av elvisp eller i köksassistent.
Jäs degen i en bunke, övertäckt med plastfolie så att fukten stannar kvar i degen, i ca. 1 timme.
Lägg degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut degen i 2 st längder och dela varje längd i 6 st bitar.
Vänd de 12 st bitarna i lite rismjöl och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under bakduk i ca. 1 timme.
Grädda i mitten av ugnen, på 225 grader i ca. 10-12 minuter.
Låt svalna helt under bakduk och frys sedan in, så kan du ta upp rykande färskt bröd varje gång!

Share this Post