”SKOJAR DU MED MIG?!”, var min första tanke när jag smakade dessa tekakor. Galet saftiga och precis så fluffiga och goda som jag minns ”vanliga” nybakta tekakor!

Ingredienser:

12 g jäst
500 g mjölk
20 g matolja, eller annan neutral olja
20 g ljus sirap
100 g glutenfritt havremjöl
140 g bovetemjöl
6 g salt
2 g brödkrydda
20 g fiberhusk
olja, till utbakning

Gör så här:

Smula ner jästen i mjölken, rör om tills den löst upp sig helt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn deg. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i cirka 3 timmar. Tänk på att den jäser snabbare om du ställer bunken på en varm plats, än om du ställer den kallt.

Sätt ugnen på 200 grader.

Olja in händerna och bänken väl! Skär degen i 8 bitar, ca 120 g vardera, och rulla till bollar. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem. Låt tekakorna jäsa ytterligare på plåten i cirka 30 minuter.

Grädda i mitten av ugnen 15 minuter. (Grädda på lite lägre temperatur om du använder varmluftsugn.) Låt svalna helt innan du skär i dem.

Njut av de nybakta, mjuka och saftiga tekakorna med en klick smör på!

TIPS! Bröden håller sig saftiga i ca 3 dagar. Om du gör en stor sats så frys in några av dem, så har du alltid nybakta tekakor nära till hands!

Share this Post